(placeholder)
(placeholder)

French Horn

Sören Hermansson

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

”Vår internationellt erkända solohornist Sören Hermansson framförde med orkestern W.A. Mozarts 4e hornhornkonsert i Ess dur. Få behärskar sitt instrument med sådan musikalitet och teknik. Den tresatsiga konserten bjuder både på utdragna, sirliga legatobågar och snabba brutna treklanger och förekommande exemplariskt snabba drillar.

Glenn Mossop håller styvt i orkesterbeledsagningen och hos solisten finns en expressivitet och teknisk smidighet som berör”.

Västerbottenskuriren 13/2 2012

”Kvällens gästsolist är den välrenommerade valthornisten Sören Hermansson. I Mozarts tekniskt mycket utmanande hornkonsert nr 4 i Ess, fint uppbackad av orkestern, hittar Hermansson en lyrisk ton som känns både varm och äkta.

Hermanssons andra solonummer, filmiska DEANIMATOR, av den unge kompositören Marcus Fjellström, är något helt annat.

Tänk Einsturzende Neubaten på valthorn- svårlyssnat och experimentellt men också suggestivt och nyskapande.”

VF 13/2 2012

Leilei Tians stycke med den andligt inspirerade titeln "OM" för horn och elektronik och med Sören Hermansson i den ytterst krävande valthornsstämman var en upplevelse. En mässande början djupt ner i registret, sedan ljusare och snabbare. Efter ett antal ursprungligen improviserade figurer i hornstämman återkom inledningens mässande men nu i ett annat läge. Till sist ett stort lugn; kanske en flik av OM "den absoluta verkligheten".


Per H F Åberg, Uppsala Nya Tidning 19/11 2012

(placeholder)